groenten bij boerderijwinkel 't Koehotel

In de winkel vindt u diverse groenten in de schappen.  De groenten komen van diverse akkerbouw bedrijven uit de streek, maar ook uit eigen tuin en kas. Het grote verschil met de supermarkt is dat de producten geen lange reis achter de rug hebben, waardoor ze dus extra vers zijn, wat je terug proeft in de smaak. 

Daarnaast hangt de boomgaard in de zomer maanden weer vol met appels, peren en pruimen! De bomen worden in de winter goed onderhouden door de bomenspecialist en zomerdag worden dagelijks de vruchten geplukt, zo houden we dit altijd vers en extra smaakvol. 

Rode bieten

Als je aan rode bieten denkt, denk je aan Stam-Schaap Agro. Zij zijn gespecialiseerd in de teelt, handel en verwerking van rode bieten, oftewel kroten. Het bedrijf is een GlobalGAP gecertificeerd teelt- en verwerkingsbedrijf en levert het hele jaar door. Naast eigen teelt, spoelen en sorteren ze ook voor andere telers en leveren ze in heel Europa.

De bieten worden geteeld in West-Friesland, waar ze groeien op zavelgrond. Hierdoor krijgen ze een goede smaak en zijn ze snel gaar. De bieten hebben een hoog organisch stofgehalte van gemiddeld 10% dat ook de biet een donkerrode kleur geeft. Mmmm Bietjes! 

Bloemkool & Broccoli 

Groenten om de hoek, letterlijk op 5 kilometer afstand van Boerderijwinkel 't Koehotel Appelman Vegatables gevestigd, de specialist in vooral bloemkool en broccoli, de producten zijn bestempeld met keurmerk Planet proof. Met veel van de partners van Boerderijwinkel 't Koehotel komt het duurzame aspect overheen. Bij appelman staat duurzaamheid ook hoog in het vaandel, zowel met grote hoeveelheid zonnepanelen op de daken als met de bodemgesteldheid. 

Aardappelen & Rode Kool

 

Uien