runvlees bij Boerderijwinkel 't koehotel

Schermers Weide Vlees

Eerlijk Rund, ik ben er mee groot geworden. Al jaren lang geniet de familie Kregel en van der Helm van hun eigen vlees. Fokkerij is bij ons een belangrijke tak in de bedrijfsvoering. Waarin we streven naar een melkveestapel, die sterk en robuust is. Dit zorgt voor minder gezondheidsklachten bij de dieren, een duurzamere veestapel en een hogere melkproductie. Maar naast melkkoeien, fokken we een aantal vleeskoeien op. Want een melkkoe en een vleeskoe is toch net iets anders qua smaak. Een melkkoe heeft de genen en de kracht om melk te kunnen produceren. Een vleeskoe stopt vooral haar energie in haar zelf, haar vlees en bij een zwangerschap een beetje in de melkproductie. Daarom houden wij elk jaar een paar vleeskalfjes (Belgisch Blauw of angus) aan. Als zij oud genoeg zijn mogen ze in de lente en zomerdag de wei in. In de herfst en de winter staan ze niet tussen de melkkoeien maar staan ze heerlijk warm en droog in hun eigen stal.

 

Het bijzondere is naast de goede leefomstandigheden dat het slachthuis op 11 kilometer afstand gevestigd is, in Oost-Grafdijk. Door de korte afstand onstaat er bij het vee geen stress, en dit proef je terug in het vlees. Bij Abattoir Noord-Holland B.V. staat dierenwelzijn, kwaliteit en hygiëne voorop. 

 

Wij zijn groot geworden met dit eerlijke stukje rund. Maar nu is de tijd dat we deze zaligheid met jullie delen.