kaas bij Boerderijwinkel 't koehotel

Beemster kaas

Eerlijke en echte producten smaken het lekkerst. Van het verse gras, de beste melk tot de bereiding van de kaas. Alles draait om de smaak. Beemster Kaas is van melk van Noord-Hollandse koeien die meer dan 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten lopen. De melk van onze dames en van 440 andere melkveehouders gaat naar de duurzaamste melkfabriek ter wereld, gevestigd in het prachtige Beemster. 

Hier worden onze kazen op ambachtelijke wijze gemaakt. Dat klinkt gek he? Het zit zo: ook al werken onze kaasmakers met de modernste technieken, ze kiezen er wel bewust voor om de kazen op ambachtelijke wijze te blijven maken. Zo roeren ze er de wrongel nog met de hand. Het kost op deze manier meer tijd maar dat nemen we allemaal voor lief. We doen er graag alles aan om de lekkerste kaas te maken, en dat al 100 jaar.

 

KLAVER KAAS

De weg naar kaas begint bij de eerste grasspriet. Bij Klaver wordt met liefde en aandacht voor de koeien en geiten gezorgd. Alle omstandigheden zijn gericht op het welzijn van de dieren. Rust en ruimte zijn de basis voor gezonde en blijen koeien en geiten die zorgen voor de heerlijke en pure kazen. Kaas is allang niet meer alleen kaas. Naast de zuivere blanke kazen in alle leeftijden, produceert Klaver romige kazen met een bijzonder smaakje, elk geschikt voor een andere gelegenheid.

 

UTOPIA HOEVE

Bij de Utopia Hoeve in Schagerburg worden boerengeitenkazen gemaakt; een ambachtelijk product. Gemaakt van rauwe melk van de Hoeve zijn eigen geiten, op onze eigen boerderij. Wat ooit in Assendelft is ontstaan als hobby heeft zich nu uitgegroeid tot het bedrijf in Schagerburg. De geiten op de Utopia hebben het goed. Kaasmeisje Lieke ervaart het altijd als geluksmomentje van haar week als ze weer even in de stal kijkt terwijl ze haar kleine pondjes geitenkaas voor de winkel weer op komt halen.