๐—ง๐—ข๐—˜๐—ก ๐—˜๐—ก ๐—ก๐—จ

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 11:09

Vijftig jaar geleden liep Henk wekelijks met zijn knapzakje door Driehuizen naar Buurman Moerbeek. Want Henk had in tegenstelling tot zijn vader niks met techniek en auto’s, maar van koeien werd hij wel blij. Jaren later namen Henk en Annie samen de boerderij over. Ook voor die tijd was het al bijzonder boer te worden als je geen boerenzoon/dochter was.  Stap voor stap groeide de boerderij met zijn tijd mee en kwamen er door de jaren heen ook vier kleintjes bij, Marlies, Else, Lars en Lieke. 

 

In 2006 kwam daar de grote verhuizing. Henk en Annie namen de boerderij van Annie haar broer en vader over. Het gezin en inwoners van Driehuizen liepen met alle koeien en verhuiswagens over de Oostdijk, op weg naar de nieuwe stek. Een wandeltocht die de dorpsgenoten tot op de dag van vandaag zich nog goed herinneren.  Stap voor stap transformeerde het bedrijf.  Snel kwam er een nieuwe dam, de oude varkensstal ging plat en er kwam een werktuigenloods voor terug. In 2011 werd er een nieuw ligboxenstal gebouwd. Een stal met waterbedden, koeborstels (massage), 24 uur per dag voedsel voorraad en veel ruimte, rust en licht. Een enthousiaste bezoeker kwam tot de conclusie dat de stal zo luxe als een hotel leek, daar waren Henk, Annie en Lars het mee eens. Sinds dien staat er bovenop de stal met koeienletters HET KOEHOTEL. 

 

Tien jaar na de eerste verhuizing volgde de volgende grote verhuizing, Sjoerd (man van Marlies) en zijn ouders (Arno en Wil)  verhuisde met zijn koeien ook naar de Laanweg. Waar hij samen met zijn ouders, schoonouders (Henk en Annie) en zwager (Lars) van twee bedrijven één maakte.  De koeien konden snel wennen en de familie sprong achter de tekentafel . De vragen over melktechnieken, vloeren, ligboxen en verduurzaming werden gevoerd. Op 4 september 2019 was dan het moment eindelijk daar... De stal was af en de koeien gingen voor het eerst door de Lely Melkrobot. Het stukje verduurzaming kwam ook, want sinds 2020 is de boerderij energieneutraal dankzij de monomestvergister. 

 

Wat een stappen zijn er door de jaren heen gemaakt, het bedrijf is gegroeid naar een energieneutrale boerderij waarin de gezondheid voor de dieren voorop staat. Een duurzaam familie bedrijf wat zich door blijft ontwikkelen.

 

Liefs, de familie Kregel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.