๐Œ๐„๐‘๐„๐‹ ๐Ÿ๐Ÿ: "๐Œ๐€๐† ๐ˆ๐Š ๐๐Ž๐†?"

Gepubliceerd op 14 juni 2022 om 13:12

 

Het is u vast niet ontgaan, het stikstofplan. Waar onze boeren in het buitenland bekend staan om hun innovaties en lage footprint per hectare wil de politiek daar nu met de botte bijl doorheen. Minder, Minder, Minder, maar dan alleen in de landbouw.Zoals onze minister-president Mark Rutte in 2019 al zei “Het is veel makkelijker een paar weilanden leeg te trekken voor woningbouw dan in de stad te bouwen”. Onze minister van Natuur en Stikstof deed deze week samengevat de volgende uitleg voor het jeugdjournaal “We hebben te veel huizen en bedrijven gebouwd, ten koste van de natuur, dus boeren moeten stoppen om huizen te kunnen blijven bouwen”. Als we het zo beluisteren lijkt het ze helemaal niet om de natuur te gaan maar om onze landbouwgrond.

Nederland heeft zichzelf onhaalbare normen opgelegd. Ter indicatie; de natuur tegen de grens van Duitsland kleurt donkerrood terwijl exact over de grens, dus het Duitse natuurgebied, groen kleurt daar wordt wel voldaan aan de normen. Dit komt puur en alleen door het verschil is normen, de norm in Duitsland is 100x zo hoog. Wanneer iemand zijn of haar hond uitlaat in het natuurgebied en die doet daar zijn behoefte worden de normen al overschreden. De miljoenen ganzen die verblijven in het natuurgebied zorgen ook voor een flinke overschrijding. Wist u dat 3 ganzen gelijk staan aan 1 koe?

 

De stikstofplannen zorgen voor een kaalslag op het platteland, in de natuurgebieden moet er een reductie plaatsvinden van >95% en in de ring eromheen 70%. Om het wat minder technisch te maken, het betekent het volgende: alle ondernemers in natuurgebieden moet vertrekken en eromheen kunnen er maar een paar blijven. Dan denk je, is dat het? Nee, hier blijft het echter niet bij. Alle veebedrijven moeten de uitstoot extra verlagen. Dit betekent een fors lagere veestapel in heel Nederland, met als gevolg minder voedsel.

Dan hoor ik u denken, maar we produceren toch ook te veel voedsel? Maar tegelijkertijd hoor ik u ook zeggen we moeten verduurzamen, we moeten naar een kringbouwlandbouw en eerlijke prijzen voor gezond voedsel. Als de plannen van de politiek slagen, dan eten wij hier in Nederland geen duurzaam en veilig voedsel meer. Dan zijn wij afhankelijk van het buitenland. Geen idee hoe daar het vee gehouden en behandeld wordt of hoe de gewassen worden geteeld. Want wist je dat, veel van wat verboden is in Nederland is in het buitenland gewoon nog steeds toegestaan.

De aangekondigde plannen zijn gebaseerd op onjuiste aannames, leveren niet het gewenste resultaat en hebben onacceptabele gevolgen voor de agrarische sector, het landelijke gebied, uw voedselzekerheid en veiligheid.

Al verloochend een land haar boerenstand dan wordt het vroeg of laat een ontwikkelingsland!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.